Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
Αρχική EΦΕΕΑ ΠΡΟΦΙΛ

ΠΡΟΦΙΛ

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε.Α.)

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 Τ.Κ. 104-34 ΑΘΗΝΑ / ΤΗΛ : 210-8224111

Απ. Αναγ. Πρωτ. Αθηνών 3352/18.10.1990 – Αρ. Κατ. 17619/19.12.1990

 

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) ιδρύθηκε  το  1990  και είναι η παλαιότερη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των ελεύθερων επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών. Είναι η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσωπεί τους αμιγώς ελεύθερους επαγγελματίες Λογιστές – Φοροτεχνικούς που δραστηριοποιούνται στο Νομό Αττικής, και είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.).

 

Μέσω της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. συμμετέχει στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και στην Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Φοροτεχνικών (C.F.E.). Μέλη της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. συμμετέχουν, στην Επιτροπή Λογιστικών Βιβλίων και σε ομάδες εργασίας και επιτροπές του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που επεξεργάζονται φορολογικά σχέδια νόμων και Π.Δ. Επίσης ως εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ορίζονται ως εξεταστές για τις εξετάσεις Πιστοποίησης των σπουδαστών Ι.Ε.Κ.

 

Στη δεκαεξάχρονη δυναμική πορεία της μέχρι σήμερα, η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. έχει κατορθώσει να συσπειρώσει τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες Λογιστές – Φοροτεχνικούς του Νομού Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών που δεν υπάρχει πρωτοβάθμια ένωση, παλεύοντας συνεχώς για την ουσιαστική αναβάθμιση του επαγγέλματος. Παράλληλα προσφέρει στα μέλη της συνεχή επιμόρφωση διοργανώνοντας ενημερωτικές εκδηλώσεις και σεμινάρια, και συμμετέχει με δυναμικό λόγο σε διάφορες εκδηλώσεις (συνδικαλιστικές, επιστημονικές κ.λπ.) που διοργανώνονται απο διάφορους φορείς της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

 

Από το 2005 η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία (Ιουλιανού 42 – 46 Αθήνα, 1ος όροφος).

 

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. συμμετείχε στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Φοροτεχνικού Συνεδρίου που διοργάνωσε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από 14 έως και 17 Σεπτεμβρίου 2006 στη Πτολεμαϊδα με θέμα «Ο ρόλος του Φοροτεχνικού – Λογιστή στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα»

 

Κεντρικός σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου του Λογιστή – Φοροτεχνικού στη σύγχρονη Ελληνική, Ευρωπαϊκή αλλά και Παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα. Στις ομιλίες των συνέδρων τονίσθηκε ότι, είναι απαραίτητη η συζήτηση και η συνεργασία των αρμοδίων Υπουργείων με τον κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών για τη διαμόρφωση μιας Εθνικής Φορολογικής και Αναπτυξιακής πολιτικής. Επίσης διαπιστώθηκε ο ουσιαστικός ενεργός ρόλος του Λογιστή – Φοροτεχνικού στην διαμόρφωση των εκάστοτε φορολογικών εξελίξεων και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι, χρειάζεται  η έναρξη δημόσιου διαλόγου για τις αναγκαίες προσαρμογές οι οποίες απαιτούνται, έτσι ώστε οι αλλαγές που επιχειρούνται στα πλαίσια ενός νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, να συμβάλλουν σ’ ένα  νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα, στην Ελληνική επικράτεια αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Παράλληλα με τα ανωτέρω, το Συνέδριο ασχολήθηκε με :

 

α) Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας και τις προτάσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για ένα νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

 

β) Τις νέες συνθήκες εργασίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών και όλων των στελεχών της οικονομικής διαχείρισης στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

 

γ) Τις νέες τεχνολογίες και την πλήρη αξιοποίηση τους στη λειτουργία των επιχειρήσεων και του Δημόσιου τομέα.

 

δ) Τις ιδιωτικές επενδύσεις και το σημαντικό ρόλο του Λογιστή- Φοροτεχνικού.

 

ε) Η αλματώδης αύξηση της εισφοροδιαφυγής και οι προτάσεις της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. για την αντιμετώπιση της.

 

Στο Συνέδριο, τις εργασίες του οποίου παρακολούθησαν πάνω από 350 σύνεδροι από όλη τη χώρα, αναδείχθηκε ο ουσιαστικός και θεσμικός ρόλος του Ελεύθερου Επαγγελματία Λογιστή – Φοροτεχνικού στη διαμόρφωση του σύγχρονου Ελληνικού οικονομικού γίγνεσθαι και ειδικότερα στην ανάπτυξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης.

 

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου, όπως δεσμεύτηκαν με τις ομιλίες τους οι Υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ.κ. Χρήστος Φώλιας και Αντώνιος Μπέζας, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, οι λοιποί εκπρόσωποι του Εθνικού Κοινοβουλίου και των άλλων φορέων που παρευρέθηκαν, θα αποτελέσουν την βάση της περαιτέρω συνεργασίας των αρμοδίων Υπουργείων και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., και θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν για την διαμόρφωση της Εθνικής Φορολογικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής.

 

Η δυναμική παρέμβαση μελών της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. κατά τις εργασίες του συνεδρίου, οδήγησε στη δέσμευση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνιου Μπέζα, ότι θα εξετασθεί στα πλαίσια της αναμόρφωσης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων η μείωση ίσως και η κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000. Η κατάργηση των ορίων του άρθρου 38 είναι κυρίαρχο αίτημα του κλάδου μας, διότι η διατήρησή τους υποκρύπτει αφ’ ενός πάρεργα απασχολούμενους στο κλάδο, με συνέπεια τη διόγκωση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής και αφ εταίρου στερεί ένα μεγάλο μέρος οικονομικής δραστηριότητας από νόμιμους επαγγελματίες.

 

Η συσπείρωση όλων των ελεύθερων επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών της Αττικής, στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α., είναι απαραίτητη για νέες δυναμικές διεκδικήσεις. Διεκδικήσεις που συνοψίζονται στο τρίπτυχο, ουσιαστική αναγνώριση του επαγγέλματος – ποιότητα εργασίας – ποιότητα ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Recent Comments