Επικαιρότητα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΦΕΕΑ για την παγκόσμια ημέρα υγείας 7 Απριλίου 2020 Print

 

Αθήνα 7/4/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΦΕΕΑ

για την παγκόσμια ημέρα υγείας 7 Απριλίου 2020

Το Δ.Σ της ΕΦΕΕΑ από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της επιδημίας του κορωνοίου κατέγραψε την ανάγκη να στηριχθεί το Δημόσιο σύστημα υγείας με σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την 13/3.

Δεδομένου ότι για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής, είναι απαραίτητο πρώτα να βγούμε από την καραντίνα το συντομότερο δυνατόν.

Ο αυτοπεριορισμός είναι απαραίτητος, αλλά και πολιτεία πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα.

Στα πλαίσια των δράσεων που έχει εξαγγείλει η ΟΕΝΓΕ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγειάς στις 7/4 το Δ.Σ της ΕΦΕΕΑ επικαιροποιεί την στήριξη του στα αιτήματα για μαζικές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού , επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ και επαρκή μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στεκόμαστε δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ζητούμε:

1. Άμεση πρόσληψη μόνιμων και πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας .

2. Άνοιγμα όλων των κλειστών ΜΕΘ και όλων των κλειστών δομών υγείας.

3. Λειτουργία σε 24ωρη βάση όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προστασίας να διατεθούν δωρεάν στον πληθυσμό.

4. Πάταξη της αισχροκέρδειας

5. Διάθεση όλων των ιδιωτικών ΜΕΘ στο Δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Τσαμόπουλος Ιωάννα Μπινιάκου

 

 
13/3/2020 Αίτημα λήψης μέτρων λόγω του κορωνοϊού Print

Αθήνα 13 Μαρτίου 2020

Αρ.πρωτ. 1931

Δελτίο τύπου

Θέμα: Αίτημα λήψης μέτρων λόγω του κορωνοϊού

Το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ σε έκτακτη σύσκεψη κρίνοντας το επείγον της κατάστασης θεωρεί ότι είναι πλέον επιβεβλημένη η στιγμή για τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει και στον Κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών, ειδικά και μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που παρουσιάστηκε σε συνάδελφο Λογιστή – Φοροτεχνικό.

Τα δημοσιονομικά μέτρα που εξαγγέλλονται καθημερινά, έχουν ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση της καθημερινότητας με αντίστοιχο αντίκτυπο στον επαγγελματικό τομέα.

Εν όψει λοιπόν των ανωτέρω και της ρευστής περιρρέουσας ατμόσφαιρας, και με γνώμονα όχι μόνο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των φορολογικών – ασφαλιστικών και λοιπών δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, αλλά πάνω από όλα την διαφύλαξη της υγείας των Λογιστών-Φοροτεχνικών και των υπαλλήλων τους, που υλοποιούν τις παραπάνω εργασίες, αποφάσισε και προτείνει τα κάτωθι.

1. Μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών όλων των υποχρεώσεων αυτών που ήδη λήγουν ή θα λήξουν όχι ανά κλάδο και ανά περιοχή αλλά καθολικά, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, μετά την λήξη των μέτρων και όπως αυτό αναφέρεται στην ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου

2. Πάγωμα των δανειακών και λοιπών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες

3. Πάγωμα πλειστηριασμών

4. Αναστολή παροχής διακοπής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και υπηρεσιών τηλεφωνίας. Η κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει τις αρμόδιες εταιρείες (δημόσιες και ιδιωτικές να απόσχουν από κάθε ενέργεια διακοπής και να προβούν σε επανασυνδέσεις όπου αυτές έχουν υπάρξει.

5. Άμεσα μέτρα στήριξης ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων

  1. Εφαρμογή του νόμου 3844/2010 που επιτρέπει κρατική ενίσχυση σε προβληματικές επιχειρήσεις.

  1. Κεφάλαιο κίνησης μέσω άτοκων δόσεων για την αγορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων σε επιχειρήσεις που πλήττονται με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
  2. Άμεση πρόσληψη μόνιμων και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας μας. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ και όλες οι κλειστές δομές υγείας. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  3. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό
  4. Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) και ιδιαίτερα στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.
  5. Να ληφθούν μέτρα πάταξης της αισχροκέρδειας

12. Να τεθούν οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην διάθεση του δημόσιου συστήματος υγείας

Επιπλέον, με την κήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και πρόκειται να ανακοινωθούν, κρίνουμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν με θρησκευτική ευλάβεια για την γρήγορη αντιμετώπιση αυτού του θλιβερού γεγονότος για την πατρίδα μας αλλά και για όλο τον κόσμο

Το Δ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. βρισκόμενο σε συνεχή επαφή με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και τις άλλες Ενώσεις – Μέλη σε όλη την Ελλάδα, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις από τον κορωνοϊό και επιφυλάσσεται να επανέλθει με νέα αιτήματα όπως αυτά απαιτηθούν από τις περιστάσεις.

 

το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α
ο Πρόεδρος

η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Τσαμόπουλος

Ιωάννα Μπινιάκου

ο Αντιπρόεδρος

η Ταμίας

Νικόλαος Κούβαρης

Αθανασία Ζέρβα

τα μέλη

Χρήστος Καούρας

Παύλος Αποστόλου

Αναστασία Αναστασίου

Παναγ. Λεωνιδόπουλος

Απόστολος Ντάλλας

 
21/3/2020 ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ Print
Αθήνα 21 Μαρτίου 2020
Αρ.πρωτ. 1932
Δελτίο τύπου


Η Τράπεζα Αίματος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α  καλεί  όλους τους  υγιείς συναδέλφους  Λογιστές – Φοροτεχνικούς  (ανεξάρτητα  αν είναι μέλη της ΕΦΕΕΑ)  να  προσέλθουν στις  κινητές μονάδες  αιμοληψίας  και να προσφέρουν αίμα.
Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες  συνθήκες  που βιώνουμε  με την  επιδημία του κορονοϊού (COVID-19) είναι απαραίτητο όσοι έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν αίμα να σπεύσουν να το κάνουν.
Οι ελλείψεις φιαλών αίματος αυτή την εποχή είναι πολύ μεγάλες και οι ανάγκες τεράστιες .
Η προσφορά στο συνάνθρωπο έχει επιπλέον και εθνική σημασία.
Προκειμένου να αποφύγουμε  να θρηνήσουμε  μαζί με θύματα του κορονοϊού και άλλους  συνανθρώπους μας   όλων των ηλικιών από την έλλειψη αίματος, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας  στις δύσκολες αυτές στιγμές.
Τίθεται σε  μεγάλο  κίνδυνο  η ζωή όλων των ενεργών πολιτών που μπορεί να χρειάζονται μετάγγιση αίματος και ιδιαιτέρως στους θαλασσαιμικούς ασθενείς, που η ζωή τους και η υγεία τους εξαρτάται απόλυτα από την επάρκεια αίματος.
Είναι πράξη γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης.


το Δ.Σ. της  Ε.Φ.Ε.Ε.Αο Πρόεδρος η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Τσαμόπουλος Ιωάννα Μπινιάκου
ο Αντιπρόεδρος η  Ταμίας
Νικόλαος Κούβαρης Αθανασία Ζέρβα

τα μέλη
Χρήστος Καούρας
Παύλος Αποστόλου
Αναστασία Αναστασίου
Παναγ. Λεωνιδόπουλος
Απόστολος Ντάλλας
 
ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 Print

 

Αθήνα 13/3/2020

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ λόγω της κρίσιμης για την πατρίδα μας κατάστασης αποφάσισε την αναβολή του προγραμματισμένου διαδικτυακού σεμιναρίου της 18 Μαρτίου 2020.

 

 
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!» Print

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 18/12/2019, αναρτήθηκε στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στη δράση «ΕΛΛΑΔΑ...ΞΑΝΑ!» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη φόρμα αυτή οι επιχειρήσεις θα αποτυπώσουν τις ανάγκες τους για ανθρώπινο δυναμικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων, σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Η καταγραφή και η χαρτογράφηση των ειδικοτήτων/επαγγελμάτων από τη πλευρά των επιχειρήσεων θα συμβάλει στην οριστικοποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της δράσης «ΕΛΛΑΔΑ...ΞΑΝΑ!».

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για τη δράση «ΕΛΛΑΔΑ...ΞΑΝΑ!»

 


Η δράση «ΕΛΛΑΔΑ...ΞΑΝΑ!» στοχεύει στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και στην τεχνολογική αναβάθμιση αυτών ενόψει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ώστε, σταδιακά, μέσω της ενσωμάτωσης τεχνογνωσίας να καταστούν εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές. Με τη σταδιακή προσθήκη ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης, φιλοδοξεί να οδηγήσει τις μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας, με συντεταγμένα βήματα, στην εποχή του τεχνολογικού μετασχηματισμού της αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ειδική υποστηρικτική διαδικασία για τη μετεγκατάσταση και ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις, που θα τους απασχολήσουν στο πλαίσιο της δράσης.

Η έναρξη της δράσης θα γίνει κατόπιν επίσημης Προκήρυξης από το φορέα, στον οποίο θα ανατεθεί η υλοποίησή της.

 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 3 of 26
 
Copyright © 2010 Ε.Φ.Ε.Ε.Α.