Επικαιρότητα
ΕΦΕΕΑ - ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Ε3 - 18.01.2018 Print

Για να δείτε την πρόταση πατήστε εδώ

 
15/12/2017 ΕΦΕΕΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε3 ΠΡΟΣ ΤΟΝ κο ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ, ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Print

 

Αθήνα,  15 Δεκεμβρίου  2017                                                                Αριθ΄ πρωτ. εξερχ.  1698

Συνάδελφοι ,

Ένα κρίσιμο ζήτημα που θα μας απασχολήσει σοβαρά για τη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του φορολογικού έτους 2017 είναι το Ε3

Ο χρόνος διαβούλευσης που έχει αναρτήσει η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της είναι πολύ λίγος.

Το Δ.Σ. της Ένωσης μας με την βοήθεια και ανάλυση του συναδέλφου Εκπαιδευτικού Συμβούλου της ΕΦΕΕΑ, πρώην γενικού γραμματέα, Γιώργου Χριστόπουλου, κατέγραψε τις πρώτες παρατηρήσεις, και σε αυτές που ανέδειξε το Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ προσθέσαμε μερικές .

Προκειμένου να έχουμε όλες τις απόψεις και σχόλια των συναδέλφων, συνημμένα σας κοινοποιούμε τις παρατηρήσεις αυτές και σας γνωρίζουμε ότι η ΕΦΕΕΑ στο σημαντικό σεμινάριο το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 θα παρουσιάσει με πρακτική εφαρμογή τη συμπλήρωση του Ε3 με ασκήσεις και παραδείγματα. Θα ανακοινωθεί ο τόπος του σεμιναρίου τις επόμενες μέρες.

Περιμένουμε τα σχόλια σας και τυχόν προτάσεις σας για να τις προωθήσουμε και να τις συζητήσουμε με την  αρμόδια επιτροπή ανασχεδιασμού  της ΑΑΔΕ, του εντύπου Ε3

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος  Τσαμόπουλος                                                  Νικόλαος Κούβαρης

Συνημμένα (1)

Αρχείο με τις «Παρατηρήσεις και προτάσεις επί του ανασχεδιαζόμενού εντύπου Ε3»

 

(κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

 

Για να δείτε τις παρατηρήσεις και προτάσεις επί του ανασχεδιαζόμενού εντύπου Ε3

 

πατήστε εδώ

 
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ 25 & 26-11-2017 Print

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ 25 & 26-11-2017

Σε πολύ σημαντικά θέματα (μεταξύ των οποίων πολλά αφορούν τους Λ/Φ, αναφέρθηκε κατά το σύντομο χαιρετισμό του στις εργασίες της (καθ´ όλα ενδιαφέρουσας) Φορολογικής Διημερίδας της ΕΦΕΕΑ. Η θεματολογία αφορούσε τα νέα δεδομένα των φορολογικών ελέγχων, τις αλλαγές στη φορολογία των νομικών προσώπων, τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τέλος ανάλυση στις δαπάνες επιχειρήσεων - διαμόρφωση της φορολογικής αναμόρφωσης, με εισηγητές τους κ.κ. Ματθαίο Χαπίδη, Αντώνη Μουζάκη, Στάθη Κριαρά, την κα Κατερίνα Καρύδα και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΕΦΕΕΑ, και μέλος του Δ.Σ της ΠΟΦΕΕ, Γιώργο Χριστόπουλο.

Προηγήθηκε σύντομη τοποθέτηση επί καυτών θεμάτων του κλάδου από τον Πρόεδρο της ΕΦΕΕ Δημήτρη Τσαμόπουλο.

Ειδικότερα ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η ΑΑΔΕ στους πρώτους 11 μήνες λειτουργίας της, από τις πιο μικρές που αφορούν την καθημερινότητα, αλλά και τον επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό.

Παράλληλα έκανε αναφορά στα θέματα των παραγραφών και στην προτεραιοποίηση των ελέγχων και τόνισε ότι ο επιχειρησιακός προσανατολισμός θα είναι στις πρόσφατες υποθέσεις.

Στο επίκεντρο όλων αυτών των στόχων ο κ. Πιτσιλής δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι Λ/Φ είναι βασικοί σύμμαχοι της φορολογικής διοίκησης και ότι η διαρκής επικοινωνία μαζί τους είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Προς τούτο κάλεσε τον κλάδο και τους εκπροσώπους του (μάλιστα γνωστοποίησε ότι έχει σταλεί έγγραφη πρόσκληση στην ΠΟΦΕΕ να καταθέσει προτάσεις τεχνικών τροποποιήσεων  για αποσαφήνιση και βελτίωση της εφαρμογής του ΚΦΕ μετά τη συμπλήρωση 3 ετών από την πρώτη εφαρμογή του).

Δείτε στο video τι είπε για τον ανασχεδιασμό του Ε3, για την ηλεκτρονική τιμολόγηση που θα επιτρέψει την κατάργηση των ΜΥΦ, καθώς και για την επέκταση εφαρμογής της ηλεκτρονικής κοινοποίησης. Απάντησε και σε ερωτήματα της ΕΦΕΕΑ για το επίμαχο θέμα του 2ου λογαριασμού (e-mail), ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ψηφιακής υπογραφής των Λ/Φ και της πιστοποίησης, είπε ότι: «Δουλεύουμε καιρό πάνω στο θέμα που είναι θεμελιώδες και σε εξέλιξη». Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε τη στενή συνεργασία με τον κλάδο των Λ/Φ και υπογράμμισε ότι «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχω συνομιλητές με σοβαρές προτάσεις… Θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη σχέση…», χωρίς να παραλείψει ότι «περιμένουμε τα υπομνήματά σας με προτεραιοποίηση με βάση τη σπουδαιότητα».

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το video : https://youtu.be/IjQR2ahgz8Q

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Print

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ε.Φ.Ε.Ε.Α., με γνώμονα την στήριξη των Συναδέλφων – μελών της
προβάλει πάντα τις επιλογές τους να κατέλθουν υποψήφιοι σε οποιονδήποτε εκλογικό στίβο.

Εν όψη των επικείμενων εκλογών των επιμελητηρίων της χώρας που θα διεξαχθούν
μεταξύ 1ης και 17ης Δεκεμβρίου 2017, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σαν 'Ενωση είναι να κοινοποιήσουμε τα ονόματα των συναδέλφων, το Επιμελητήριο, αλλά και την παράταξη που κατέρχονται υποψήφιοι.

Με την προτροπή να στηρίξουμε συναδέλφους, οι οποίοι έχουν την επιθυμία να προσφέρουν στα κοινά, σας καλώ όποια παράταξη επιθυμείτε να ψηφίσετε, ο ένας τουλάχιστον σταυρός να πάει σε συνάδελφο.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Τσαμόπουλος

Για να δείτε τα ονόματα των υποψηφίων πατήστε εδώ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ 25&26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 Print

Για ανάγνωση της πρόσκλησης πατήστε εδώ

 
«StartPrev11121314151617181920NextEnd»

Page 12 of 24
 
Copyright © 2010 Ε.Φ.Ε.Ε.Α.